Daglig arkiv: 14. november 2012

Kilder til ny kunnskap

Klikkertrening er en form for trening som baserer seg på læringspsykologien, og den kan brukes til å trene all slags dyr, fra krokodiller, til mus, til hunder og faktisk på mennesker(Tag Teach). Det er morsomt, trygt og bruke og alle kan lære det og alle kan bruke det videre, det finnes ikke noe hemmelig ved det.

Noe av det som er så fantastisk med Positiv hundetrening, og Klikker trening er at det er så enkelt å finne informasjon om det. Treningsmetoden er vel dokumentert og informasjon er svært lett tilgjengelig. Det kryr av informasjon over hele Internett, i blogger, artikler osv, bare prøv og google det selv.

Jeg er jo veldig glad i å lese og elsker å lære nye ting, for meg er Internett en gullgruve når det kommer til å lære nye ting, spesielt om hundetrening. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele med dere mine absolutte favoritter kilder til informasjon om hund, nettsider, blogger, artikler og podcaster. Alle sidene unntatt Canis er på engelsk, jeg har dessverre ikke annet å si enn at sann er det bare. Hvis en vil fordype seg i faglitteratur og forskning om hund så kommer en ikke utenom engelsk, de engelskspråklige har mest informasjon om temaet. Men vi har aldri vondt at å friske opp på engelsken vår :)

Jeg håper du kan dra like stor nytte av dem som meg :D

Blogger og nettsider jeg anbefaler kan dere se her på Bikkjehuset.no på høyere side under arkivet.

Mine favoritt nettbutikker for bøker om hund:

Dogwise.com: kun hundebøker og et enormt utvalg. Itillegg har de gode bokomtaler og fine priser

Amazon.co.uk: Selvfølgelig mye billigere enn å kjøpe bøker i Norge, og et mye større utvalg.

Canis.no har et bra utvalg bøker. Itillegg har de et veldig bra biblotek for artikler om hund og videoer. For å få tilgang må du være abonnent på hundetidsskriftet Canis, men det er det verdt!

dsc03123-arw_

Et lite utvalg av mine hundebøker. Husk at det ikke er Toll på bøker :)

Lær noe nytt mens du går tur med Fido :)

Definisjon fra Wiki: «Podkasting er en måte å publisere lyd- eller videoopptak på Internett som kan abonneres på ved hjelp av RSS(som står for Really Simple Syndication, også kalt levende bokmerker). Podkasting (eng. podcasting) er en sammenslåing av ordene iPod og kringkasting (broadcasting).»

For meg har Podcaster vært en enorm hit når det kommer til å lære om hundetrening. En podcast er litt som et radioprogram du laster ned og hører på når det måtte passe seg slik. Jeg hører på podcaster nesten hver eneste gang jeg er ute på tur med bikkjene, eller i bilen, på toget eller bussen, det er utrolig lærerikt, enkelt og morsomt. Du kan blant annet bruke programmene iTunes og Winamp (nyere utgaver) til å abonnere på og finne slike podkaster. Eller så kan du gå inn på de respektive nettsidene og laste dem ned direkte derfra. På alle nyere smarttelefoner kan du legge inn podcastene. Det er bare og plugge telefonen inn i pcn og overføre.

Jeg laster ned podcastene mine i iTunes og legger de over på min Samsung Galaxy S3 og det fungerer helt supert! Klikk deg inn i iTunes store, skriv inn hund, og velg podcast så har du flere 100 programmer og velge imellom.

Du kan høre på podcastene om og om igjen, og er du som meg lærer noe nytt hver eneste gang :)

Her er mine favoritt hunderelaterte Podcaster: Alle podcastene er linket til nettsidene du kan laste ned og høre på direkte.

Navnet på Podcasten sier vel sitt. Det handler om Agility, konkurranse, treningsmetoder, og handling.

Om alle slags kjæledyr, hyppig oppdatert og mange viktige temaer.

Blant annet en podcast i 3deler om «Non-violent Dog Training with the Original Dog Whisperer-Paul Owens. Paul explains what non-violent dog training is, and why it is more effective than negative training, such as jerking leashes. He also talks about the triangle of success in using positive reinforcement to train your dogs.»

Kun 28 episoder ligger ute på iTunes, de har ikke lagt ut noen nye siden 2009. MEN de er gull verdt, en av de beste hunde podcastene jeg vet om.

Den beste podcasten av dem alle. Canine Nation utforsker de vanligste problemene og ideene om hunder og hundetrening gjennom korte, informative innlegg.

Podcastene lages og postes av Animal Behavior Resources Institute(ABRIonline.org) som drives av Dr. R.K. Anderson. Hver episode av Behavior Talk inneholder et grundig intervju med en ledende eksperter på dyrs atferd. Eks:  Ian Dunbar, Patricia McConnell, Pat Miller og mange fler :) Veldig lærerikt!!

Podcastene handler om hundetrening og dagligliv fra 2010 til i dag. Jeg er fan av Victoria og hennes treningsmetoder men synes at disse podcastene kan bli litt vel fjasete. Jeg skulle gjerne hatt mer tørr fakta og trening, ikke så mye skravling. Du skjønner hva jeg mener når du hører på dem.

Hva er vel bedre enn å lære noe nytt om hunden mens man går tur med den, eller på toget, eller i bilen på vei til jobb?

Arkiv

  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)

Kalender

november 2012
M T O T F L S
« okt   des »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930