Daglig arkiv: 21. desember 2012

Christmas cake del 2

Så fikk jeg spørsmål her om dagen hvorfor jeg sier Christmas cake og ikke Julekake. Jo det er fordi det er to heeelt forskjellige ting. English Christmas kake er så lang fra den oppblåste norske hvetebollen vi kaller Julekake, som det går ann. Den er kreativ, digg, smaker jul, rett og slett English Christmas Cake! :D

Les del 1 her. Jeg lagde to forskjellige kaker denne gangen, en med fondant og en med Royal Icing. Jeg synes at den med Royal Icing gir riktigst smak, men den med Fondant er lettere å pynte og være kreativ med. Jeg fant også ut at Traktøren har sluttet og selge fondanten fra Cacas når jeg skulle handle den her om dagen og måtte nøye meg med det de hadde for salg.. Jeg liker den til Cacas best men reiser ikke til Oslo rett før jul bare for å handle fondtant.

Så var det til pyntingen av Christmas Cake.

Du trenger:

-Julemusikk :)

-Marsipan

-Aprikos syltetøy.

-evt fondant

-Pynt til kaken

Royal Icing.

En porsjon Royal Icing. Det finnes mange måter å lage dette på, jeg bruker Eggehvitepulver, vann og en boks melis men du kan selvfølgelig bruke den måten du liker best. Det viktigste er å ha en god og sterk kjøkkenmaskin, jeg bruker KitchenAid. Kremen skal piskes hardt i 10min til den har ønsket konsistens, luftig marengs aktig. Royal Icing med denne oppskriften fra Cacas.

Royal Icing er perfekt å brukte til pynting av Pepperkaker og pepperkakehus. Den blir så sterk når den tørker, og det gjør den raskt at du kan slippe å utsette deg for det smeltede sukkeret.

1. Kjevl ut marsipanen slik at den er stor nok til å dekke kaken. Varm opp aprikos syltetøyet i en kjele på ovnen. Da blir det enklere å smøre ut.

2. Ta kaken ut av kjøleskapet, og legg den på fatet den skal stå på i julen eller et skjærebrett. Pensle det varme syltetøyet utover  og dekk hele kaken.

3. Legg på marsipanlokket. Jobb det utover og tett inntil kaken hele veien rundt. Gjør ingen ting om den sprekker på noen småsteder, den skal dekkes til.

4.Dekkmarsipanen med enten Fondant eller Royal Icingen du har laget. Jeg lagde en an hver men selv og kaken med Fondant blir kulest er det den andre som har best smak. Hvis du bruker fondant er det veldig viktig å huske på at den må kjevles ut på en heeeelt ren overflate, alt synes på den. Det kan også være lurt og varme den litt i mikroen for å få den samarbeidsvillig. Når du skal trekke kaken med fondanten er det viktig at du ikke «stresser» den, da sprekker den i kantene og det blir ikke særlig pent. Arbeid den skikkelig godt slik at den blir skikkelig smidig. Her får du flere tips ang å trekke en kake.

5.Nå er kaken ferdig :) Du kan begynne å spise av den i morgen når alle lag har satt seg skikkelig. Den holder seg lenge og trives best ute på benken eller i stuen. English Christmas Cake nytes med et glass Portvin til dessert på Julaften. Håper det smaker :D

Under kan du se bilder av prosessen. Trykk på dem for å se fullt format

dsc09591-arw_dsc09589-arw_

dsc09595-arw_dsc09597-arw_

dsc09596-arw_dsc09602-arw_

dsc09603-arw_dsc09606-arw_

dsc09608-arw_dsc09609-arw_

dsc09611-arw_dsc09592-arw_

dsc09593-arw_18122011186

dsc00146-arw_dsc00142-arw_

 

Arkiv

  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)

Kalender

desember 2012
M T O T F L S
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31