English Christmas cake

Del via Google Buzz
Del via Google Plus
Del via LiveJournal


Christmas cake eller Engelsk Julekake er slags fruktkake med mince meat og toppet med marsipan, og glasur
. Julekaken er utrolig dekorativ og det er nesten ingen grenser for hvordan man kan pynte/dekorere den. Kaken spiser som dessert, og kos til en kopp te, kanskje etter åpningen av julegaver er ferdig og familien sitter samlet i sofaen. Kaken skal lages 4-8uker før jul, så hvis du har lyst til å prøve må den lages NÅ!

18122011186

Vi lagde våres forrige helg. Familien min har mange røtter i England og mye av den engelske julen, julematen er viktig tradisjon her i huset. Vi har  Christmas cake, Christmas pudding, og Mice Pies. Nøtter og mandler er vanlige ingredienser i Christmas cake men det er ikke noe problem og utelate det. I min oppskrift blir det utelatt, fordi jeg er allergisk
.

Ingredienser:

  • 200g tørkede Aprikoser
  • 300g tørket fruktterninger
  • 180g coctailbær
  • 1ts kanel
  • 1ts revet muskatnøtt
  • 1ts bakepulver
  • 250g rosiner
  • 225g smør
  • 300g mørkt sukker
  • evt 225g mandler
  • 4 egg
  • 300g hvetemel
  • 2dl Brandy
  • 1 sitron
  • 1 appelsin
  • 2 ss Cherry til dynking av kaken etter steking.

Kutt opp frukten i like store biter, legg all frukten og rosinene i en kjele med smør, brandy, sitronsaft, appelsin juice og sukker. Kok opp og la småkoke i 10min
. Hell over i mikse bollen og avkjøl litt. Jeg bruker Kitchenaid med k-krok.

I mellomtiden skrur du på ovnen på 150 grader, ikke varmluft

- Erectile Dysfunction, EDin the near future because of the increasing population of generic cialis.

. Og en form på 2l eller 2 former på 1l hver. Jeg bruker 2 stk runde men du velger helt selv. Kle formen med bakepapir og smør den. Nå kan du også evt riste mandlene og grovhakke dem i foodprosessor før du har dem i røra.

Kjør maskinen på det laveste intervallet slik at ikke noe av røren skvulper over. Hell i eggene, og sikt de tørre ingrediensene sammen minst to ganger før de har alle de resterende ingrediensene oppi røren. På dette punktet kan du(hvis du vil følge den engelske tradisjonen slavisk) legge en mynt i røren, det bringer lykke. Jeg er vel heller i tvil om at en knekt tann eller en mynt i magen er særlig bra, så jeg hopper over dette punktet
. Hell røren over i stekeformene og stek på nederste rille. Hvis du bruker to former bruker de 1time i ovnen, har du alt i en form kan det ta 1-2t.

dsc07681-arw_

Når kaken tas ut av ovnen skal den straks dynkes med Cherry
. Jeg bruker 2ss pr kake.

Når kaken er avkjølt taes den ut av formen og pakkes inn i aluminiumfolie. Legges i en plastikkpose nederst i kjøleskapet eller på et annet kaldt sted fram til jul.

Jeg kommer til å lege en blogg om pynting av kaken men den kommer nærmere jul. Inntil den tid kan du ta deg en titt på alle de kreative måtene det finnes å pynte kaken på: Google.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Arkiv
  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)
Kalender
mars 2024
M T O T F L S
« mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031