Smoothie-vane

Del via Google Buzz
Del via Google Plus
Del via LiveJournal

At frukt og grønt er sunt er ingen nyhet men det kan være vanskelig å få i seg nok frukt og grønt i en aktiv hverdag. Løsningen er å gjøre det enkelt! Det skal være super enkelt å ta de riktige valgene, for meg er løsningen smoothie :)

Lønningsdag og smoothieshopping.

Vår lille familie har ikke bil så dette gjør at vi må planlegge godt handlingen vår, men heldigvis får vi låne bil når vi trenger det

. Lønningsshoppingen er derfor nøye planlagt og STOR :) Da handler vi basisvarer, frysevarer og ferskmat som skal holde for hele den kommende måneden
. En gang i måneden lager jeg klar smoothie til den kommende måneden
. Nok til minst en flaske smoothie daglig! Denne bloggen handler om mine forberedelser av den neste smoothiemåneden samt noen tips til hvordan du skal lage deg en smoothie-vane som varer.

Mine smoothie basisvarer er: Grønnkål, Spinat, Avocado(eller banan), spirer, samt frukt som er i sesong/tilbud
. I tillegg pleier jeg å kjøpe inn noe ferdig smoothie til å blande ut i den jeg skal lage. Under er bilder fra denne omgangens innkjøp.

Når alt er skrelt og vasket er det klart for å lage smoothie!

Min trofaste food prosessor fyller gradvis opp med litt av alt og blendes sammen til en grøtaktig konsistens. Etterhvert som food prosessoren blir full heller jeg den ferdige smoothien i muffinsbrett. Muffinsbrettet settes så i fryseren. All røren skal fryses ned slik og det tar et par timer eller lengre
. Jeg har bare ett muffinsbrett så dette tar lang tid, men den resterende røren venter i kjøleskapet imens jeg fryser ned hver batch.

Når røren er fryst trykker jeg ut bitene og legger de i brødposer. Fiks ferdige til bruk når jeg måtte ønske dette :)

Jeg bruker 1-2 biter pr dag, bitene bruker jeg enten som basis-smoothie eller som hoved-smoothie til dagens drikk. Jeg tar de ut kvelden før og legger klart i food prosessoren i kjøleskapet. Bitene kan brukes som de er, ellers så kan du tilsette mer ingredienser. Jeg pleier å ha frosne bær/druer i fryseren som jeg tilsetter blandingen om morgenen, trenger smoothien mer væske liker jeg å bruke avkjølt grønn te men du kan også bruke juice.

I tillegg bruker jeg linfrø i smoothien min, et par ss hele frø pr smoothie. Hvis man ønsker mer crunch kan du tilsette havregryn eller musli. Den ferdige smoothien heller jeg over i SmartShake flasker og har med i sekken på jobb.

Ha en fin uke :) Takk for at du leser bloggen min! Følg oss på Youtube :D

2

3 4 5 6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Arkiv
  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)
Kalender
april 2024
M T O T F L S
« mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930