Råfôret poster boy

Del via Google Buzz
Del via Google Plus
Del via LiveJournal
2014-04-29 09.21.18

På dyreklinikken..

I mai var vi nok en gang nødt til å haste av gårde til veterinærvakta med syk hund.
. Nok en gang med mageproblemer, kramper og oppkast
. Etter lang tids oppstalling, undersøkelse og behandling fikk vi beskjed om han Echo har intoleranse for noe i maten(??), prøvene tydet på en alvorlig allergisk reaksjon i tarmen, men hva han har reagert på vet vi ikke.

Han har vært dårlig i magen fra vi fikk han i hus, løs, hard og mye luft
. Vi har prøvd omtrent alt tørrfôr som finnes, men ikke noe har fungert for Echo som mage. Etter forrige episode(i desember) byttet vi til råfôrng, men med Orjien tørrfôr som basis, det resulterte i at Echo ble bedre men ikke helt frisk.. Han hadde fortsatt magesmerter men sjeldnere enn på bare tørrfôr. Grunnen til at vi ikke droppet tørrfôr etter den første gangen var at jeg følte det veldig usikkert å kjøre 100% rått… Tørrfôr er jo laget for å inneholde alt hunden trenger, men tørrfôr er full av tilsetningstoffer, og sterkt varmebehandlet for å være holdbar i månedsvis.
. sunt? naturlig? neppe..

Når han kom hjem etter det siste oppholdet på dyreklinikken var planen min lagt, og vi byttet til 100% råfôring
. Når han kom hjem fra dyreklinikken veide han 15kg, bare skinn og ben.. Magen har vært perfekt siden, vi har ikke en eneste episode med magekramper, pelsen skinner, hunden lukter godt(for første gang i sitt liv promper han ikke…).

Å bytte til råfôring krever endel planlegging og kunnskap, med med en god plan for utførelse blir alt så mye enklere :) Måltidene består av 80% rått kjøtt, 10% ben/brusk, 10%organer. Nå får Echo et variert og naturlig kosthold, som jeg har 100% kontroll på!

Ønsker du å lære mer om råfôring av hunden(katten eller ilderen) din finnes det mye god informasjon i bøker og på nettet men jeg anbefaler også å bli medlem i grupper på facebook hvor en kan få spørsmålene sine besvart :)

posterbor

Poster Boy Echo!!

Jeg er medlem i facebookgruppen Raw Feeding Advice & Support!

Gruppen består av mennesker som råfôrer dyra sine, gruppen laget for å informere, diskutere, gi tips, ideer, og svare på spørsmål ang råfôring. Alle er velkomne, så vil du lære mer om eller lurer på hvordan råfôring av dyr fungerer er det bare å bli medlem :)

ghjk

Bildekonkurranse på facebook

Nå krysser vi fingrene for at tiden med mageproblemer er over :) Som trenings-godteri bruker vi tørket hjerte
. Det er billig, fåes kjøpt ferskt i de fleste store matbutikkene som feks Ultra. Lever kan også brukes med det er organkjøtt og hvis hunden får for mye kan den bli løs i magen. Dette problemet oppstår ikke når en bruker hjerte, fordi hjerte er en muskel, vanlig muskelkjøtt.

Jeg lager alle godbiter selv, stoler ikke lenger på det som selges i dyrebutikkene(en titt på innholdsfortegnelsen så du forstår nok raskt hvorfor)..  Jeg deler det ferske hjertet opp passende i biter, legger det på bakepapir og tørker det på 50-100 grader i ovnen, og deretter går deler av porsjonen inn i frysen. Godbitene taes ut noen timer før de skal brukes, de er tørre og fine å ha i lomma, smuldrer ikke  :)

gbf

Vi vant og Echo pryder nå coverbildet til Facebookgruppen!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Arkiv
  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)
Kalender
juli 2024
M T O T F L S
« mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031