Ny hund? Valp, voksen, omplassering?

Del via Google Buzz
Del via Google Plus
Del via LiveJournal


Jeg er så smått på utkikk etter en hund nr.2 nå. Jeg ser spesielt etter valp men kan ikke garantere at det ikke blir en Solplassen hund :P Det kommer så mange fine hunder dit.

Jeg har tre mnd skolefri i sommer, så masse tid til en ny hund, voksen eller valp.. Det eneste som er sikkert enda er at nesten hund ikke skal bli over en 10/12kg, og være mer eller mindre allergivennlig. Når det kommer til rasevalg på en evt valp står jeg litt i mellom, Pyriensk Gjeterhund, Whippet, Chinese Crested Powder Puff… Litt forskjeller her ja :P

For meg har alltid omplasseringshund vært det opplagte valget, men denne gangen kanskje jeg skal velge en valp. Jeg har hatt 3 omplasseringshunder de siste årene, og 8stk i krisehjem, man vet hva man får, og man har alltids prøvetid. Jeg har lyst til å trene og konkurrere med den nesten hunden. Både Bobby og Maya ble trent spesifikt til LP, og det hadde vært en drøm å kunne starte og konkurrere i det.

Valp eller voksen..

En valp kommer med mye flere usikkerheter, det medisinske spørsmålstegn, stressnivå, aktivitetsbehov, temperament og en valp innebærer generelt mye mer tid, og arbeid.

Ideen om å at en valp er bedre enn en voksen, er at du kan planlegge valpens oppvekst, oppdra den på din måte, forme den til deg. Folk tror at ved å velge en valp kan du plukke ut valpen som er riktigst for dem,  men selv innen den spesifikke rasen er det viktig å vite at alle hunder er enge individer  Fakta er at alle hunden utvikler seg forskjellige, påvirkes forskjellig av miljøet. Det er veldig mye mer usikkerhet ved å velge en valp

attempted sexual Intercourse in the past 3 months. For sexually inactive individuals, the questionnaire may becardiovascular disease viagra pill.

.

Med en voksen hund kjenner man adferd, temperament, aktivitetsnivå og sykdomsbildet. En voksen hund krever også trening og tilvenning, men mange av det første året utfordringer, som renslighetstrening, sosialisering og har sannsynlig fått identifisert de mest åpenbare medfødte sykdommer. . Det er derfor en voksen omplasseringshund være det beste og tryggeste valget. At en voksen/gammel hund ikke kan lære nye ting er jo selvfølgelig  bare tull. Voksne hunder har bedre fokus, de er generelt roligere, vipper ikke like lett av pinnen ved forstyrrelser, de har mye lengre erfaring med å lese menneskets kroppsspråk og væremåte.

Nå tråkker jeg sikkert på flere tær, men jeg mener nå at om en ikke skal bruke hunden til noe spesielt som utstilling, konkurranse eller annen spesefik trening så er en omplasseringshund det opplagte valget.

Mange har ofte inntrykket av at omplasseringshunder er individer som har hatt en tøff oppvekst og vært utsatt for både mishandling og vanskjøtsel, at de er har store adferdsproblemer og er aggressive, men det er snarere unntaket enn regelen. Hundene som omplasseres er gjerne fra hundeeiere som virkelig bryr seg om dyret sitt og ønsker å gi dem den beste muligheten i livet. Den vanligste årsaken til at en hund omplasseres er, skolegang, barn, flytting, arbeidsledighet, skillsmisser, allergier, den berømte tidsklemma eller rett og slett valg av feil rase/type hund. Alle hunder fortjener ekstra sjanse til et godt hjem.

På utkikk.

Vi var ute på Solplassen og så på en 15uker gammel valp denne uken, Fivel, men vi måtte konkludere med at hun nok ikke var den rette. For høyt lydnivå for oss som bor i leilighet, med litt separasjonsangst, og usikkerhet for nye mennesker. Jeg står foran er tidenes eksamensperiode nå i Mai, så det hadde nok også vært enklere om hunden kom i hus etter det. Så ingen hast!

Det er jo alltid mange flotte hunder på Solplassen, bla Nessie fanget vår interesse denne gangen. Nessie er en 2år gammel Chihuahuamix, men lange ben og en sunn kropp. Hun er veldig mild, bjeffer lite, rolig, litt usikker men glad i kos. Hun er sosial med andre hunder men synes nye mennesker er litt skummelt
. For et nydelig vesen, men vi venter litt til. Jeg er helt sikker på at Nessie kommer til å finne den rette eieren :D

Nina mener jeg kanskje er den mest uspontane og ubesluttsomme personen hun vet om og en del av meg er fortsatt usikker på om jeg vil ha ny hund i det hele tatt.. men det er nok bare forbigående ;)

I ventetiden fram til vi finner hund nr.2, koser vi oss masse med verden beste Ronja :D

Trykk på bildene for å se dem i fullt format, også blogges vi snart igjen!!

dsc04013-arw_dsc03973-arw_

dsc03948-arw_dsc03928-arw_

 

En kommentar til Ny hund? Valp, voksen, omplassering?

  • Nina sier:

    Det er jo bare å hoppe i det ;-) Er helt sikker på at de fleste hunder du ramler over hadde vært den rette for deg. Du er jo så flink til å oppnå resultater og en hver hund som ender opp hos deg er virkelig verdens heldigste hund! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Arkiv
  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)
Kalender
august 2022
M T O T F L S
« mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031