Treningsdagbok

Del via Google Buzz
Del via Google Plus
Del via LiveJournal

Vi startet innkallings treningen på mandag med å dra ned på vår faste trenings plass  Vi har trent her og hatt med hundene hit for å leke i flere år fordi det er avsides og aldri folk. Denne gangen var det noen arbeidsfolk som jobbet med tre hogging på nedsiden av banen, det utgjør ingen forstyrrelse for oss, så vi startet med en liten tur rundt plassen. Da så vi at det lå søppel over alt, over hele treningsbanen våres… Matrester, tallerkener og annet søppel.. Så utrolig irriterende!!

Søppel og matrester har jeg rangert som en 4. på Ronjas forstyrrelse skala og det kunne sikkert hatt et høyere tall. Uansett er det noe vi ikke ønsker å ha i trenings situasjonene våres på en god stund… Veldig irriterende men jeg bestemte meg for at vi skulle trene litt allikevel, litt lengre bort.

Planen med Ronja var å la henne gå løs og belønne for kontakt og at hun kom løpende mot meg, men med alt søppelet omkring oss turte jeg ikke dette. Unødvendig å legge treningen opp til å faile.

På med langlinen, fram med godbiter og skinneez.

Jeg startet treningen med drakamp, og fører etterhvert Ronja bort til et av fotballmålene. Mens hun er opptatt med å riste leken sin, tar jeg enden på langlinen rundt stammen på målet. Strammer opp linen slik at jeg holder i bakenden og Ronja står ca 1m fra målen i stram line. Slik hindrer jeg henne fra og komme til meg før jeg er klar, og jeg har full kontroll på at hun ikke løper andre steder enn til meg.

Ronja.

 1. repetisjon = Jeg stopper 4m fra Ronja, står vendt mot henne,rister litt på leken før jeg slipper båndet og roper TAXI i det hun løper mot meg. Belønning og drakamp tilbake til målet. Vi leker til vi er klare for neste runde.
 2. repetisjon = 5m fra Ronja, vendt mot henne, står helt stille til jeg slipper båndet og roper. Belønner med å løpe unna med leken henger etter, leker tilbake til målet.
 3. repetisjon = 8m. Står vendt mot henne, helt stille, slipper båndet og roper, belønner med å løpe tilbake til målet, med leken henger etter. Drakamp til måtet igjen.
 4. repetisjon = Helt i enden av båndet, ca 14m fra Ronja. Står helt rolig, slipper båndet og begynner å løpe vekk i det jeg roper. Masse godis og lek tilbake til bilen.

Problemet med å måtte feste linen hver gang rundt målet er at det tar lang tid og det blir derfor færre repetisjoner pr treningsøkt. Målet er å få til 20. repitisjoner pr økt men da må vi være litt mer effektive.. Ronja ble litt frustrert i begynnelsen av linen som holdt henne igjen men skjønte raskt gamet. Hun har lett for å bli for «høy» og da mister hun fokuset, derfor pauset vi etter 4.rep

dsc02905-arw_

Maya.

Jeg har alltid et lite håp om at Maya skal gire seg litt opp mens hun sitter i buret og ser på Ronja trene. Som vanlig er dette ikke tilfelle, da uansett forstyrrelse, mennekser, leker, bikkjer eller godis, så klarer Maya sove dypt. Når jeg kom tilbake til bilen sov hun som en sten, og ble lettere forvirret når jeg vekket henne :P

Hvis ikke jeg har medhjelper er langline måten nesten enste måten å trene innkalling med Maya på. Hun er som en borrelås og forlater aldri min side. Vi begynner med å leke drakamp, Maya får godbit belønning for å jage leken og å dra i den(ellers er hun ikke veldig interessert), vi løper også litt på plassen for å få opp energien hennes.

 1. repetisjon. Linen festes rundt et mål som med Ronja, og jeg starter med 5m avstand, Maya trenger litt tid å få opp farten på. Jeg står halvveis vendt fra henne, slipper båndet og roper i det jeg «løper» fra henne. Drar leken etter meg og belønner med godbit for hun fanger den. 
 2. repetisjon. 6m, står vendt mot henne, slipper linen og roper når hun begynner å bevege seg mot meg. Rygger bakover med leken foran og belønner med godis og kos når hun tar den.
 3. repetisjon. 10m, står halvveis vendt fra henne og løper i det jeg slipper linen, roper når hun løper etter. Leker og kaster godis til henne når hun når oss igjen.

Det er veldig vanskelig med Maya og holde intensiteten oppe mellom innkallingene og turen tilbake til målet. Må få en medhjelper neste gang. Så kan Maya heller løpe i mellom oss. Maya er allerede sliten og avslutter treningen med å rulle seg i snøen :)

Tar en runde «Gimmi that Collar» med begge hundene, og avslutter treningen med litt target trening for Ronja.

Vi skal få til minimum 5min trening om dagen de neste ukene, og vi gleder oss veldig til at Recallers starter ordentlig. Vi blogges snart igjen :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Arkiv
 • 2017 (2)
 • 2016 (19)
 • 2015 (4)
 • 2014 (25)
 • 2013 (87)
 • 2012 (78)
Kalender
september 2019
M T O T F L S
« mai    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30