Besøk på FOD gården

Del via Google Buzz
Del via Google Plus
Del via LiveJournal


I dag har vi besøkt FODgården, jeg har aldri vært der før men reiste dit sammen med min kusine Amy, og Ronja, Itillegg hadde med oss en «haug» hundefôr fra dyreklinikken.

Først et par bilder av lillemor Maya, tatt før vi reiste til FOD. Jeg gikk en ekstra lang tur med Maya på morgenen, hun fikk nemelg ikke være med til FOD. Løs på fotballbanen fikk hun løpe og leke masse, slik at hun var sliten og fornøyd før hun skulle passe huset i noen timer.. Maya er ikke den mest sosiale lille hunden når det kommer til nye mennesker, så derfor var der Ronja som trakk det lengste strået i dag og fikk bli med.

20121101_09393120121101_093932

 

Foreningen for Omplassering av Dyr.

Veien opp til FOD er faktisk mye verre en veien ned til Solplassen, utrolig.
.

Jeg har alltid hatt lyst til å besøke FOD, men det har liksom aldri blitt tid til det. Jeg har jobbet med hundeomplassering i 5år og jeg synes et er utrolig viktig at folk tar til seg omplasseringshunder
.

Vi ble møtt av veldig hyggelige mennesker på FOD, alle var veldig hjelpsomme og trivelige
. Det var ODdagen i dag, så det myldret av unger i ungdomsskolealder. Flere av hundene var ute og gikk tur når vi kom. FODgården har mange flinke mennesker som kommer på besøk daglig for å lufte hundene.

FOD-gården er delt opp i en hunde- og katteavdeling(vi besøkte ikke kattehuset), og her bor det til enhver tid mellom 20 – 30 dyr av hvert slag. På Facebook sidene deres kan du se mange fine bilder av beboeren som søker nye hjem, du får også oppdateringer om hva som foregår der.

Jeg tok selvfølgelig mye bilder, men siden det ikke sto navn på burene vet jeg ikke hva de forskjellige hundene heter :-P

Vi hadde med oss Ronja for å gi henne en opplevelse utenom det vanlige
. Hun gikk hakk i hæl på oss, og turte ikke å hverken snuse eller tisse før vi var kommet forbi de fleste av hundene. Hun roet seg etterhvert da hun skjønte at ingen kom til å gjøre henne noe. På veg ut igjen hilset vi på flere av hundene, spesielt mye på huskyene, og da var Ronja veldig glad og sosial. Når jeg satte henne i bilen igjen var hun utslitt, og det er hun fortsatt :)

Er ikke det Halloween gresskaret bare utrolig kult??

Huskyene du ser bilde av helt nederst er Troll og Huldra, de er 7mng gamle. Les mer om dem her.

Jeg ble helt betatt av huskyen med brune øyne, den det er to bilder av, med hvite tegninger. Den var så bli og såå glad for å se oss, la seg ned og smeltet hjertet mitt. Ronja synes også denne var veldig fin :) Jeg har ikke funnet noe ut om den hverken på nettsiden eller facebook, så jeg vet ikke om det er en av de vanlige omplasseringshundene.

Les mer om FOD her.

dsc07049-arw_dsc07013-arw_

dsc07040-arw_dsc07038-arw_

dsc07033-arw_dsc07030-arw_

dsc07015-arw_dsc07037-arw_

dsc07044-arw_dsc07046-arw_

dsc07018-arw_dsc07026-arw_

 

Omplasseringshunden.

Det er viktig å huske på at det for at hver hund som omplasseres fra en kennel eller hundepensjonat blir det det plass til en ny hund. Og hvis hver eneste eier som tar til seg en omplasseringshund sprer ordet videre, ja da ruller ballen.

Mange tror kanskje at omplasseringshunder er individer som har hatt en tøff oppvekst og vært utsatt for både mishandling og vanskjøtsel, at de er har store adferdsproblemer og er aggressive. Dette er snarere unntaket enn regelen
. Hundene som omplasseres er gjerne fra hundeeiere som virkelig bryr seg om dyret sitt og ønsker å gi dem den beste muligheten i livet.

Den vanligste årsaken til at en hund omplasseres er:

–        Tidsklemma

–        Dødsfall

–        Skolegang

–        Flytting

–        Arbeidsledighet

–        Skillsmisse

–        Allergier

–        eller rett og slett valg av feil rase/type hund.

Antall hunder som avlives hvert år øker hele tiden. Ved å velge en omplasseringshund redder du et liv

Relaxation of corporal smooth muscle increases compliance How to use sildenafil citrate tablets age..

. Når du velger en omplasseringshund er du også sikker på at du ikke støtter useriøs hundeavl og oppdrettere som driver valpefabrikker kun for profitt. Drives et oppdrett riktig er det knapt noe penger å tjene på det. Hundene i hundekenneler lengter sårt etter nye hjem og det å få en helt egen eier. De er svært hengivende og vil gi deg tilbake 100x det du gir dem. Itillegg får du en hund som passer din livsstil, hunden er frisk, har blitt kontrollert av veterinær, hundene er vaksinerte og idmerket. Du får vite alt om hunden og kommer ikke til å havne i fellen flere gjør med valper. Hvordan valpen blir når den vokser opp, kommer an på så mange faktorer at det er ikke rart hundeomplasseringene er fulle av ungehunder som søker nye eiere.

Hunder har en fantastisk evne til å sette et smil om munnen på deg. De beriker hverdagen og lar det ta fram den barnslige siden i deg. Hunden gir ubetinget kjærlighet, å ta var på en hund øker den fysiske aktivitet hos eier som igjen øker den psykiske/mentale velvære, dempe blodtrykket og kolesterol. Å ta vare på en hund kan gi mening med livet og gjøre det verdt å leve. Hunder er ikke bare gode vener, de er god medisin og kan øke en persons velvære. 

VELG EN OMPLASSERINGSHUND!!

Dette er et tema som engasjerer meg veldig, derfor kommer jeg helt sikkert til å skrive mer om det i fremtiden på denne bloggen.

Takk for denne gang :) Del gjerne innlegget videre..

4 Responses to Besøk på FOD gården

  • Zebra sier:

    Det gresskaret var superkult:)

  • britt sier:

    Hei fint skrevet.
    Vi har selv omplasserings hund som vi kom over på et nettsted. Han er den 3. om plasseringhunden vi har. jeg anbefaler andere også til å ta til seg en om plasserings hund når de skal ha hund. Når hunden vi har nå ikke lengere er med oss vil de på nytt bli en voksen hund som vitar til oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Arkiv
  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)
Kalender
april 2024
M T O T F L S
« mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930