Avlet for utseende, ikke for et godt liv…

Del via Google Buzz
Del via Google Plus
Del via LiveJournal


Folkene bak Pedigree dogs exposed er nå kommet ut med en ny dokumentar, Pedigree dogs exposed – 3år etter

.

Hvis dere ikke alt har sett dem, anbefaler jeg det på det sterkeste
. Dokumentarene setter lys på den ekstreme hunde avlen som ligger bak noen av de mest populære hunderasene i vår tid. Dette er mishandling satt i system, det er oppdrettere, utstillings miljøene og kennelklubbene som står bak og det er den uvitende valpe kjøperen og valpen som må betale prisen for det. For sistnevntes kan det bety å måtte bøte med livet.
rspca_ad

Det er viktig at dokumentaren spres og sees av så mange som mulig. De fleste av oss ser sikker resultatene av denne hunde avlen daglig. Det er ikke noen vits i å lukke øynene, vi faktisk kan bidra til å endre situasjonen. Hadde vi hundeiere ikke kjøpt disse rasene, ville heller ikke problemet blitt så stort, derfor må det skapes opplysning om dette. Situasjonen er ikke bedre i Norge, NKK gjorde noen endringer i sine anbefalinger til oppdrettere og i rasebeskrivelsene sine etter den første filmen kom ut, men har hatt lite effekt i virkeligheten. Det er fortsatt Schæferene med de laveste mest deformerte ryggene som vinner i ringen, at det hindrer hundens bevegelse spiller ingen rolle når dommeren mener at dette er det riktig eksteriøret. NKK påstår også at ingen syke hunder får delta på deres utstillinger, så da skjønner jeg ikke hvorfor noen kortnesede(Brachiocephalic) hunden får delta…

Det er mange raser med så ekstremt utseende at det er direkte plagsomt for hunden, de er så spekket av sykdommer at man skal ha flaks om man får en helt frisk hund. Noen oppdrettere vektlegger kanskje hunder med noe lengre nese, litt mindre valker i ansiktet osv, men er det nok? Rasen er jo et innavlet missfoster som i tillegg til pusteproblemer har alvorlige hud, øye, munn og skjelett problemer. Hele hundens anatomi er feil, alt er galt. Nei, jeg tror faktisk det er på tide at vi innser at det faktisk ikke er etisk forsvarlig å avle videre på de mest ekstreme rasene, det har gått for langt. Enten så får de krysse inn nytt blod slik at man får drastiske endringer raskt, ellers får de NKK forbi all videre avl og la hunderasen dø ut.

oliveprofile

Alle hunderaser som har kort nese, utstående øyne, overflødig hud, lange ører, ekstrem størrelse(xxs-xxl), verv i pelsen, lange rygger, korte ben, krøllete haler,  overstadig pels, pelsløse, eller ekstreme farge kombinasjoner er menneskeskapte og avlet på missfostre. flere av disse rasene værken parer eller føder naturlig, de må insemineres og føde med keisersnitt. Har disse rasene livets rett?

En skal også vite at det ikke hadde vært mulig å skape så «rene» raser som vi har i dag uten et snevert gen pol, innavl har vært uunngåelig i skapelsen av de fleste raser. Så vil du ha en rasehund bør du gjøre hjemmeleksen din skikkelig, og selv da er det ikke sikkert du får en frisk hund..

hv-pug

Hemivertebrae hos Mops. Trykk her for å lese mer

Maya.

Maya er en Pekingeser, heldigvis ikke en av utstillings type men hun er en Pekingeser
.

Hun har krokete ben, kort hals, mye pels, lang rygg, utstående store øyne, og en inntrøkka nese som Pekingesere flest. Også hos Pekingeseren har den ekstreme avlen hatt triste følger, rasen har en drøss med problemer som: inn rullende øyelokk(Entropion), tette tårekanaler, bakterievekst i ansikts valkene, tannproblemer, problemer med ryggraden, Patellaluxasjon er vanlig, hjerteproblemer, og som følge av den korte nesen har de en lang bløt gane som gjør at de har pusteproblemer, de snorker, de peser, og er utsatt for heteslag i varmen og er risikopasienter ved anestesi hos dyrlegen.

JA DE ER SØTE, MEN ER DET VIRKELIG VÆRT DET??

SONY DSC

Å avle på dyr som man vet vil frambringe avkom som vil leve med så store lidelser og ubehag er dyremishandling, det er basert på bevisst eller ubevisst mangel på kompetanse, et egoistisk ønske om penger, status og sløyfer samt en betydelig mengde idioti.

For å stoppe denne trenden til ekstreme trekk i hunden eksteriør må det skje mer opplysning om temaet. Hadde det ikke vært interesse fra kjøpere for disse rasene hadde det heller ikke vært et marked for å føre avlen videre. Ikke støtt den useriøse avlen på syke individ

including antidepressants and anti-psychotics, as well as What is sildenafil? partner. The sexual partner’s own expectations and.

. Legg press på oppdretterne og NKK, still krav! Se dokumentarene og spre ordet!

Dyrene som fødes inn i disse ødelagte kroppene lider.

Stoffet og bildene i dagens blogg er hentet fra de to dokumentarene som jeg har linket til øverst, Pedigree Dogs Exposed Bloggen og mine erfaringer.

Den Amerikanske Kennel Klubben har en liste over alle hunderaser og deres rasespesifikke sykdommer
. Her kan du lese om sykdommene og søke opp hunderaser.

Jeg anbefaler alle og se denne dokumentaren i tillegg, Dogs – A Healthy Future. Denne dokumentaren er laget av Clare Balding og ser på problemer som påvirker hundens helse og velvære i Storbritannia  og hva som blir gjort for å sikre at hundens velferd i avl er på toppen av agendaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Arkiv
  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)
Kalender
september 2021
M T O T F L S
« mai    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930