Daglig arkiv: 3. juli 2012

Den gule hunden

Gul sløyfe på kobbelet? = Hold avstand.

dsc03676-arw_

Alpha Hundeadfærdscenter i Danmark startet kampanjen Gul Hund. Med inspirasjon fra heste verden hvor det vært vanlig å feste en rød sløyfe i halen til hester som sparker- nå er tanken at man skal feste en gul sløyfe på båndet til hunden dersom den av en eller annen grunn måtte trenger avstand til andre hunder eller mennesker.

Det er mange grunner til at en hund trenger litt ekstra plass, og det er ikke alltid enkelt å forklare det til den møtende part. I flere situasjoner kan det være lurt å kunne merke hunden med en gul sløyfe, som for eks hvis hunden er syk(kennehoste og andre smittsomme lidelser), hunden er under rehabilitering, trening, eller hunden har dårlige erfaringer og er redd andre hunder/mennesker.

b42d08a9-11df-46bd-a7e4-3b3cca0ac309

Maya Piraya.

Jeg har selv en slik hund, min Maya Piraya, som trenger ekstra avstand.

Daglige fraser fra meg er: «Ikke hils på henne værsåsnill(!), overse hunden er du grei, du kan hilse på den grå(Ronja) men ikke den brune(Maya), ikke snakk til henne, hun er redd fremmede mennesker, og som «last resort»… Hun biter! Det vil jeg selvfølgelig ikke ty til, ingen skal være redd henne, eller tro hun er en farlig hund, men i det sjeldne tilfellet hvor vedkommende ikke hører på meg blir det slik.

Maya er en slik utseende bedrar, en kosebamse på utsiden, en piraja på innsiden(hens navnet..) Hundeglade mennesker som møter Maya vil alltid hilse og det føles skikkelig kjipt å være eieren som alltid sier nei, men jeg er nødt.. For Maya sin skyld. Det er veldig traumatisk for henne å måtte ty til utagering, men det er dessverre slik hun har lært seg at det skumle forsvinner. Hun blir veldig mye bedre i de periodene hun får den avstanden hun trenger, og periodene gjør henne tryggere, men så kommer mennesket som bare måå hilse..

«Neida, jeg kan hund, hun er ikke redd for meg» «Alle hunder liker meg, hehehe…» «En så søt hund kan da ikke være redd» «Åhh se den der a, bare må kose den» ++ og alle de andre frasene folk slenger fra seg for å hilse. Er hunden redd så er den redd, den er redd.

Den eneste måten hunden vil bli tryggere på er hvis den får avstand, ro, og kontroll over situasjonen og får mulighet til å lære det at fremmede mennesker overser dem, de kommer ikke til å kaste seg over, eller snakke til dem, da vil hundens selvtillit øke og hunden lærer at fremmede mennesker ikke er så farlige eller uforutsigbare allikevel.

Gult bånd betyr rett og slett: Min hunden trenger litt mer plass, hold avstand!

Jeg synes dette er et veldig lurt tiltak, det er kjempelurt med slike «allmenne» regler, og  jeg tror dette opplegget kan lette hverdagen for mange. Det er dog avhengig at andre faktisk vet hva den gule sløyfa signaliserer! Spread the word!

Disse geniale menneskene i Danmark er opprinnelsen for Gule Hunden: http://www.alpha-center.dk/?pid=105&sub=99

På Facebook? Sjekk ut Gule Hunden Norge for oppdateringer om kampanjen.

Arkiv

  • 2017 (2)
  • 2016 (19)
  • 2015 (4)
  • 2014 (25)
  • 2013 (87)
  • 2012 (78)

Kalender

juli 2012
M T O T F L S
« mai   aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031